MKE-logo

Magyar Kémikusok Egyesülete

Alapítva 1907-ben

MKE Facebook page

FELHÍVÁS - A KÉMIA ÉJSZAKÁJA (2011.09.23)

 

FELHÍVÁS – A KÉMIA ÉJSZAKÁJA

Felhívás - letölthető változat (PDF)

Felhívás Adatlap (letölthető változat (DOC)


Tisztelt Kollégák!

A „Kémia Nemzetközi Éve 2011” eseményekhez kapcsolódóan már több mint 100 sikeres hazai rendezvény zajlott le az év első felében. Ezek jó részét a Magyar Kémikusok Egyesülete szervezte, vagy másokat segítve közreműködött a megvalósításukban. Az események többsége a közoktatásban résztvevő korosztályt célozta meg például a 2011. január 26-i nagysikerű iskolakísérletes akcióval (285 iskola, több ezer résztvevő), vagy a különféle TV-s és internetes kémiavetélkedőkkel.

Az őszi kémia éve programok elején szükség lenne egy összehangolt, látványos akcióra a felsőoktatási intézményekben is. Erre kiváló alkalom a már közismert „Kutatók éjszakája” esemény, amelyet évek óta nagy sikerrel rendeznek az érdekelt intézmények. Ennek részeként ebben az évben a kémiát oktató magyar felsőoktatási intézmények egy különleges, csak erre az alkalomra szóló, országos szervezettségű programot valósítanak meg

2011. szeptember 23-án, 20.30 - 21.00 óra között

A KÉMIA ÉJSZAKÁJA

elnevezéssel. Az esemény lényege, hogy a program részeként a résztvevő felsőoktatási intézmény, valamely szabadtéri helyszínen, a fent jelzett időpontban, azaz sötétedés után egy látványos kísérleti bemutatót tartson.

A hangsúly az összehangoltságon, az „országos felsőoktatási akció” jellegen van, amely így jobban felkelti a média és az érdeklődő közönség figyelmét.

A programot minden felsőoktatási intézmény maga szervezi meg, amelyben a hallgatóságnak beszél és/vagy bemutatja a kémia pozitív társadalmi szerepét, valamint a kémikus-hivatás hasznosságát, szépségeit. A látványos kísérleti akció, amely lehet egyszerű szabadtéri tűzijáték, vagy egy kivetítéssel és kommentálással bemutatott hosszabb kísérleti bemutató is, elengedhetetlen része a programnak.

Ez az akció összhangban van a „Kutatók éjszakája” esemény, valamint a felsőoktatási intézmények PR tevékenységének céljaival. Az intézmények a következőképpen vehetnek részt az akcióban:

  1. Kérjük kitölteni a mellékelt adatlapot és megküldeni a Magyar Kémikusok Egyesületébe az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre.
  2. A jelentkező intézmény meghirdeti a rendezvényét a http://www.kutatokejszakaja.hu honlapon is.
  3. A jelentkező intézmény megszervezi és lebonyolítja a rendezvényét, benne a kísérletes bemutató akciót. A rendezvényének megtartásához beszerzi az összes szükséges engedélyt.
  4. Fotókat és/vagy videó felvételt készít az eseményről, és azokat megjelenteti a saját intézménye honlapján, valamint ennek linkjét 2011. szeptember 30-ig megküldi az 1. pontban megadott MKE e-mail címre.


Várjuk a jelentkezéseket, és sikeres megvalósítást, szép élményeket kívánunk.


Budapest, 2011. augusztus 29.

Melléklet: adatlap

 

Simonné Dr. Sarkadi Livia sk. Dr. Pokol György sk. Dr. Szalay Luca sk.
az MKE elnöke Oktatási Bizottság elnöke
Kémiatanári Szakosztály elnöke

 

Hirdetés

CHEMGENERATION.COM

EuChemS Newsletter

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

HAS SCS

Go to top