MKE-logo

Magyar Kémikusok Egyesülete

Alapítva 1907-ben

MKE Facebook page

Kiállítás a győri Krúdy Gyula Gimnáziumban

2008. március 31-én nyitotta meg Dr. Mátyus Péter a Magyar Kémikusok Egyesületének elnöke a győri Krúdy Gyula Gimnáziumban azt a kiállítást, amely Rideg Nóra : „Egy kiállítás képei” – avagy a kémia népszerűsítésének egy lehetséges módja szakdolgozata alapján készült. A megnyitón részt vett Dr. Liptay György, a Magyar Kémikusok Egyesületének alelnöke és Androsits Beáta a Magyar Kémikusok Egyesületének ügyvezető igazgatója.

Az iskola aulájában azt a 33 darab tablót tekinthette meg a közönség, amely az orvostudomány, a kommunikáció, a mezőgazdaság, és az energiaszolgáltatás területén bekövetkező változásokat mutatta be.

A poszterek eredetijét az Amerikai Kémiai Társaság munkatársai állították össze 2001-ben a magyar származású Pavláth Attila vezetésével, aki akkor a Társaság elnöke volt. Az összeállítás olyan oldalról mutatja be a kémiát, hogy azok milyen jótékony hatással voltak a többi tudományterület fejlődésére.

Ez az összeállítás Rideg Nóra szakdolgozatának az alapja, de nem csak egyszerű fordítás, hanem annak módszertani, didaktikai átdolgozása is. A kiállítást mintegy 1.500 középiskolás látta. Köszönetünket fejezzük ki Rideg Nóra kémia szakos tanárjelöltnek és Németh Veronikának a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanársegédjének, hogy rendelkezésünkre bocsátották ezt az értékes anyagot.

 

image1 image2 image3
image4 image5 image6

 

Hirdetés

CHEMGENERATION.COM

EuChemS Newsletter

Chemistry Europe

CE logo with Strapline

HAS SCS

Go to top