Bekoszöntő

 

Tisztelt Kollégák!


Az MKE Környezet-analitikai és Technológiai Társasága (MKE KATT) együttműködve az MKE Élelmiszertudományi Szakosztályával 2019. november 11 – 13. között Balatonszárszón rendezi meg a XIV. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferenciát (KAT2019).

Konferencia sorozat 1995-ben nagy sikerrel indult útjára Budapesten azzal a céllal, hogy fórumot adjon a környezetvédelem és az analitikai területén dolgozó hazai szakemberek számára, a személyes találkozásra, egymás eredményeinek megismerésére és kapcsolatteremtésre. A kétéves gyakorisággal megrendezett KAT konferencia sorozat eddigi helyszíneivel bejárta Magyarországot: Tata (1997), Kecskemét (1999), Hajdúszoboszló (2001), Balatonföldvár (2003), Eger (2005), Eger (2007), Sopron (2009), Sümeg (2011), Hajdúszoboszló (2013), Balatonszárszó (2015), Debrecen (2017).

A nagy múltú konferencia folyamatosan szem előtt tartja a megújulási lehetőségeket. A 2007. évi KAT konferenciától kezdődően új témakörrel, a környezeti állapot és az élelmiszerek minősége közti kölcsönhatások vizsgálatára szolgáló analitikai módszerekkel, bővült a tudományos program. A 2013. évi KAT konferencián indítottuk el a középiskolások számára az „Ifjúsági” szekciót, ahol lehetőség nyílt a diákok legszínvonalasabb szakdolgozatainak és pályamunkáinak bemutatására. Ebben a szekcióban az idén is érdekes előadásokra számíthatunk.

A XIV. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia (KAT2019) tematikája környezeti elemek összetételének és szennyezettségének meghatározására, az új informatikai eszközök, intelligens szenzorok és távérzékelés témakörére, valamint a környezet, a hulladékok és az élelmiszerek analitikai vizsgálatára és az innovatív környezettechnológiai eljárásokkal kapcsolatos kérdésekre terjed ki.

Az előkészítés során célul tűztük ki, hogy a KAT2019 és a 62. Magyar Spektrokémiai Vándorgyűlés (62. MSV) a 2011. és 2013. évi kedvező tapasztalatait figyelembe véve két önálló, de párhuzamosan lebonyolított rendezvény legyen. Az utóbbi évek fejlődése ugyanis azt mutatja, hogy a környezetvédelemben széles körben alkalmaznak olyan új méréstechnikákat, amelyek fejlődésének bemutatására a Vándorgyűlés előadásaiban számíthatunk, ugyanakkor a spektrokémikusok figyelme is jelentős mértékben fordul környezetünk állapota, valamint az élelmiszerek vizsgálata felé. Ismét azt az alapelvet kívánjuk követni, hogy a két konferencia bármelyikének résztvevői – érdeklődésük szerint – mindkét rendezvény előadásait meghallgathatják, és közös poszterszekciót látogathatnak meg.

A KAT2019 konferencia minden résztvevője számára sikeres előadásokat, hasznos információkat és gyümölcsöző szakmai kapcsolatokat kívánunk.


Budapest, 2019. október hó

Üdvözlettel

Elnökség és a Konferencia Szervező Bizottsága

 

Go to top